Če se ukvarjate s prenovo svojega doma, poslovne stavbe ali kakšnega drugega objekta ter ste ravno pred dilemo, kakšen material izbrati za stopnišče, velja razmisliti tudi o naravnem kamnu. Kamnite stopnice so namreč odlična izbira, pa če jih postavite v notranjosti ali zunaj. Zelo so obstojne, trdne in lepe, hkrati pa tudi izredno funkcionalne. Poleg tega pa ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja in so enostavne za čiščenje, kar je še en razlog več, da se odločite zanje.

Zunanje ali notranje stopnišče

Kamnita obloga je primerna tako za zunanje kot notranje stopnišče. Na tak način lahko poskrbite tudi za to, da bo notranjost vašega doma ali drugega objekta lepo usklajena z okolico, saj je možno enak material uporabiti tako v notranjosti kot v zunanjosti. Poleg tega, da bodo takšne kamnite stopnice zelo lepe, pa bodo tudi funkcionalne, saj gre v prvi vrsti za material, ki je trajen oziroma praktično večen.

Izberite naravni material!

V svetu, v katerem je vedno več različnih plastike in drugih umetnih mas, naravni materiali postajajo vedno bolj cenjeni. Vedno več ljudi namreč ugotavlja, da so naravni materiali dobra izbira iz več razlogov. Ne le, da so lepi, ampak tudi funkcionalni, kar še posebej velja za naravni kamen. Prav zaradi tega so tudi kamnite stopnice dobra izbira, saj bodo odlično služile svojemu namenu mnogo let. Poleg tega pa so še zelo estetske, pri čemer lahko izbiro kamna prilagodite glede na to, kaj vam je všeč ali kakšen je vaš slog notranje opreme.

Naravni kamen je vedno dobra izbira

Naj vam naštejemo nekaj razlogov, zakaj se odločiti za kamnite stopnice:

  • lepota naravnega kamna,
  • obstojne in trpežne,
  • ostanejo nespremenjene tudi po mnogih letih uporabe,
  • zelo dolga življenjska doba,
  • odporne na poškodbe in različne druge dejavnike,
  • na voljo več vrst kamna,
  • izredna obstojnost,
  • enostavno vzdrževanje in čiščenje.

Kovinska, lesena ali ograja iz drugega materiala

Za varnost stopnišča poskrbi ograja. Ta je lahko narejena iz različnih materialov, pomembno pa je, da se vizualno sklada s samimi stopnicami. Če bodo te obložene z naravnim kamnom, z izbiro ograje ne bo težav. Kamnita obloga se namreč lepo sklada tako z lesom in kovino kot z različnimi drugimi materiali.