Sodobnega človeka pestijo vse mogoče težave, za razreševanje katerih si sploh ne more zares vzeti časa. Zelo pogosta je anksioznost, notranji nemir, do katerega velikokrat pride zaradi stresa, ki v življenju spremlja zelo veliko ljudi. Pod stresom smo v službi, pod stresom smo doma, celo v prostem času ves čas nemirno gledamo na uro, ki nas priganja od ene aktivnosti k drugi, večini ljudi pa se tako ali tako zdi, da ima dan premalo ur. Zveni znano? Potem lahko psihoterapija uspešno pomaga tudi vam!

Stresu ne morete ubežati, lahko pa ga premagate

Stres je nekaj kar spremlja naša življenja in marsikateri stresni situaciji se enostavno ne moremo izogniti. Zato pred stresom ne smemo bežati, ker to nima smisla. Zagotovo pa se lahko naučimo, kako pravilno delovati v stresnih situacijah, kako se ustrezno odzivati na stres in kako se z njim soočiti na najbolj produktiven način.

To zelo dobro obvladajo športniki, ki so pred vsako tekmo zagotovo pod velikim stresom, vendar se znajo kljub temu osredotočiti na cilj in priti do njega mirni. Tega pa se lahko naučite tudi vi, saj obstaja veliko različnih tehnik in metod, da se začnete bolje soočati s stresom, s tem pa se bo ublažila tudi vaša anksioznost, zaradi česar se boste bolje počutili in boste bolj zadovoljni s svojim življenjem.

Anksioznost in premagovanje stresa

Stres anksioznost le še poslabša in za marsikoga je anksioznost že nekaj, kar ga spremlja prav vsak dan. Kako to spremeniti? Kako spremeniti svoj odziv na stresne situacije, ki jih v življenju ni malo? Kako premagati notranji nemir, se umiriti ter se res dobro sprostiti? Predvsem pa: kako živeti tukaj in zdaj, v tem trenutku in se ne sekirati za pretekle dogodke, za prihodnost ali zaradi zadev, na katere ne moremo vplivati?

Vsega tega vas lahko korak za korakom nauči psihoterapija – gre sicer za dolgotrajen proces, a že po nekaj srečanjih s psihoterapevtom se lahko pokažejo rezultati in se situacija vsaj malo obrne na bolje. Na tak način lahko stanje postopoma močno izboljšate ter spremenite svoje življenje, da vas težave več ne bodo tako obremenjevale kot doslej. To pa je vsekakor nekaj, za kar se je vredno potruditi!