Prav vsak izmed nas se je zagotovo že kdaj znašel v situaciji, da je moral prespati v šotoru. Nekateri take vrste namestitve obožujejo, spet drugi se je neradi poslužujejo. Kakor koli že, veliko pa je odvisno tudi od kakovosti šotora, v katerem smo ali bomo prespali noč. Šotori se med seboj razlikujejo tudi po kvaliteti. Med najkvalitetnejše vrste šotora zagotovo sodijo vojaški šotori – Acovia, ki so posebna vrsta šotora.

Vojaški šotori so narejeni za bivanje

Za vojaške šotore je značilno, da so ponavadi izjemno praktični ter namenjeni bivanju. Uporablja se lahko po celem svetu, tudi v izjemnih oziroma ekstremnih vremenskih pogojih. Taki šotori morajo biti čim bolj lahki, podpira pa jih ponavadi okvir. Za tak šotor je tudi značilno, da naj bi ga v 20-ih minutah postavili dve osebi, seveda če je pravilno ter primerno zasnovan. V povprečju je v takem šotoru ponavadi prostora za 8 ljudi. Ponuja pa seveda tudi široko izbiro dodatne opreme.

Zasnova vojaških šotorov

Osnovna verzija vojaškega šotora je ponavadi ta, da je tak šotor opremljen s sončno streho, vsebuje dvoje vhodnih preddverij, dvoje vhodnih vrat ter štiri okna. Šotor tako ponuja prostor za namestitev do osem oseb. Notranji prostor pa je lahko prav tako uporaben kot delovni prostor, na primer za pisarno ali pa podobno.

Tehnične značilnosti so izjemnega pomena

Vojaški šotori so torej posebna oblika šotora, ki se od drugih razlikuje tudi po tehničnih značilnostih. Palice okvirja oziroma konstrukcije so ponavadi izdelane iz prašno barvanega aluminija, vezniki oziroma spojnice pa so izdelane iz jekla, ki je vsekakor zaščiten pred korozijo. Zunanje prekrivalo je iz tkanine in je prevlečen s PVC. Okna vsebujejo varjene pajčolane. Notranjost šotora pa je ponavadi izdelana iz tkanega blaga, s pritrdili za opremo. Možne so vsekakor tudi odprtine za grelne cevi, kable ali druge cevi z možnostjo zaprtja.