Samoumevno se nam zdi, da naši možgani vsak dan delujejo, razmišljajo, opravljajo najrazličnejše naloge. Pri tem ima pomembno vlogo tudi vitamin B kompleks, ki ključno vpliva na delovanje možganov. Zaradi njega lažje opravljamo različne miselne operacije, prav tako pa vpliva tudi na to, kako se počutimo in koliko energije imamo za različne naloge.


Stresu se lahko uprete

Stres je žal vsakodnevni spremljevalec naših življenj. Preganja nas na vsakem koraku, še posebej pa v službi, kjer se nenehno vse mudi in kjer je treba v čim krajšem času znati opravljati različne naloge. Če si ob tem tudi doma ne vzamemo časa za počitek in sprostitev, stres lahko postane kroničen, kar postopoma vodi v začarani krog izgorelosti. Zaradi nje ne moremo več opravljati vsakodnevnih službenih opravil tako dobro kot prej, saj se težko skoncentriramo oziroma sploh nimamo energije za karkoli. Vzrokov za to je lahko veliko, zagotovo pa se takšnemu stanju in stresu lažje upremo, če jemljemo vitamin B kompleks.


Izgorelost je možno preprečiti

Izgorelost je težko zdraviti, predvsem pa zelo dolgotrajno. Zaradi tega jo je veliko pametneje preprečevati, še preden do nje pride, čeprav tudi to ni vedno lahko. Ko smo vpeti med številne obveznosti, si je težko vzeti čas zase in se spočiti. Kadar to ni mogoče, moramo svojemu telesu pomagati vsaj z zdravo prehrano, ki mu nudi vse potrebne hranilne snovi, vitamine in minerale, ki so nujni za to, da naše telo dobro deluje.

Vendar takrat, ko ima polno vsakdanjih skrbi, obveznosti in stresa, težko razmišljamo o zdravi prehrani, kaj šele, da bi skrbeli zanjo in jedli uravnotežene in redne obroke. Kako torej poskrbeti za to, da naše telo dobi vse, kar potrebuje in kar je v takšnih napornih in stresnih dneh še posebej nujno za njegovo pravilno delovanje in za to, da ostanemo pri močeh in zdravi? Prav v ta namen obstajajo najrazličnejši prehranski dodatki, ki omogočajo prav to. Med njimi je tudi B kompleks, ki ga je pametno jemati takrat, ko potrebujemo več energije kot običajno ali smo izpostavljeni večjim umskim naporom, se učimo za izpite in podobno.