Za podaljševanje obstojnosti lakov oziroma za to, da ti na naših nohtih zdržijo čim dalj časa brez prask ali luščenja, se uporablja UV LED lučka za nohte. Slednja je nujna tudi pri uporabi določenih vrst laka, kot so recimo hibridni ali enofazni laki oziroma različni geli. Če bi želeli uporabljati naštete vrste lakov, je vsekakor pametno razmisliti o nakupu lučke.

Pametna investicija, ki se več kot splača

Sama UV LED lučka za nohte namreč sploh ni draga, poleg tega pa za takšno trajnejše lakiranje ne potrebujete tudi pretirano veliko drugih pripomočkov. Vse, kar potrebujete, je tako nekaj znanja in spretnosti, ki jo najlažje dobite s pomočjo izkušenj. Na internetu lahko najdete veliko različnih video posnetkov in drugih navodil za uporabo različnih lakov in tehnik lakiranja, prav tako pa lahko najdete tudi vse potrebne informacije o utrjevanju laka na nohtih in njegovem odstranjevanju.

Tako lahko zmanjšate stroške za urejanje nohtov, saj si jih boste s pomočjo vseh potrebnih pripomočkov in znanja, ki si ga boste pridobile, lahko urejale kar doma. UV LED lučka za nohte je v tem smislu zelo pametna investicija, kar velja še posebej v primeru, če jo bo uporabljalo več uporabnic. Tako vam za vsako urejanje nohtov oziroma vsakič, ko se vam bo lak na nohtih spraskal, ne bo treba spet v kozmetični salon na permanentno lakiranje, ampak boste zanj lahko poskrbele kar same doma in tako zmanjšale stroške.

Do znanja vam lahko pomaga tudi tečaj

Če želite doma doseči še bolj profesionalne rezultate, pa vam priporočamo, da se poleg iskanja informacij o tem področju na spletu udeležite tudi kakšnega od tečajev permanentnega lakiranja. Na njem boste namreč pridobile še več znanja, predvsem pa praktičnih izkušenj. Poleg tega boste imele priložnost pri delu opazovati profesionalno nohtno stilistko, ki vas bo opozorila na najpogostejše napake na tem področju, na različne trike in na to, kakšni pripomočki vam lahko urejanje nohtov še olajšajo ter poskrbijo za še bolj precizne, še boljše in še bolj trajen rezultate.