Uredite svoje dvorišče malo drugače in poskrbite za to, da bo lepo zeleno in estetsko urejeno, hkrati pa tudi izredno funkcionalno! Kako? Travna rešetka predstavlja zelo zanimivo rešitev za urejanje okolice, pa naj si bo to dvorišče zasebne hiše, parkirišče pred poslovno stavbo ali kakšna druga površina, ki bi jo radi lepo uredili. Predvsem pa je to odlična rešitev za vse, ki imajo radi naravo in si želijo tudi čim bolj zelene okolice s čim manj betoniranih ali asfaltnih površin. Če ste med njimi tudi vi, je to zagotovo primerna rešitev za vas.

Zelena rešitev za urejanje okolice

Vsi si želimo več zelenja v naši okolici, vendar pa se moramo zaradi potrebe po parkiranju vozil velikokrat temu odreči. A dandanes je možno parkirišče na vašem dvorišču možno urediti parkirišče za vozila tudi tako, da bo vaša okolica še vedno ostala zelena.

V ta namen se uporablja posebne rešetke, med katere se poseje trava, ki nato vse skupaj preraste. Na tak način se površino utrdi, da je na njej možno parkirati, hkrati pa se poskrbi tudi za zaščito travne ruše oziroma korenin, ki kljub obremenitvi zaradi parkiranja vozil, hoje itd., ostajajo zavarovane, zaradi česar bo tudi trata čudovita in lepo zelena.

Kako je zasnovana travna rešetka?

Kot rečeno, je travna rešetka posebna rešetka, ki zaščiti travne korenine in utrdi teren. Hkrati pa gre za rešitev, ki se jo lahko uporablja za ureditev okolice in za to, da ta ostane lepo zelena. Če bi na dvorišču želeli imeti trato, a bi hkrati na njej radi tudi parkirali, je to prava rešitev za vas. Nameščanje takšnih rešetk je možno praktično na vsakem terenu, pri tem je treba upoštevati le navodila proizvajalca, kar velja še posebej v primeru, če gre za nekoliko nagnjen teren oziroma brežino. V tem primeru je namreč treba uporabiti posebne zatiče za pritrditev rešetk, s katerimi poskrbimo za večjo trdnost. Nato med rešetke posejemo trato in počakamo, da ta zraste do primerne višine in jih tako preraste.