Velikokrat matematiko in fiziko enačimo, nekako ju združimo, čeprav gre za dva različna predmeta. Ker pa sta nekako prepletena, saj se pri obeh zahtevajo različne matematične operacije, pa sta zato nekako združljiva. In, če nam ne gre en predmet, nam bo verjetno delal težave tudi drugi. Zato se lahko odločimo za skupinske inštrukcije matematike in fizike.

Fizika. Za nekoga »mala malica«, predmet, ki ga zelo veseli in se ga na urniku veseli. Matematika. Super predmet, ki prinaša veselje, logiko, razmišljanje, itd. Lahko pa nam ta dva predmeta predstavljata veliko oviro na poti do našega zaključka šole, študija. Četudi nam morebiti gredo od rok drugi predmeti, pa moramo vse opraviti zadovoljivo. Tudi fiziko in matematiko. In, če res nismo nekdo, ki nam ta dva predmeta ležita, moramo poiskati pomoč in sicer pri strokovnjakih, ki bodo svoje znanje prenesli tudi na nas. Seveda jim bomo za število učnih ur tudi plačali, kar je normalno in logično, sami pa bomo verjetno odnesli toliko znanja, da bomo lahko uspešno opravili izpite.

V šoli in kasneje na fakulteti je kar nekaj predmetov, za katere se sprašujemo, kje neki jih bomo potrebovali in smo zaradi njih nejevoljni. Pa vendar, so del učnega programa in jih moramo poznati. V osnovni in srednji šoli sta zagotovo predmeta fizika in matematika tista, ki bodeta ogromno šolarjev in dijakov. In zato, da lahko napredujejo v naslednji razred, moramo opraviti vse predmete s pozitivno oceno. Včasih pa nam znanje enostavno ne »stopi« v glavo in takrat potrebujemo pomoč. Najboljše je, če se odločimo za skupinske inštrukcije matematike in fizike. Opravimo vse na en mah in sicer v družbi posameznikov, ki imajo enake težave kot mi ter s tistimi, ki pa imajo odlično znanje in se ga trudijo prenesti tudi na nas.

Kakorkoli, ni vsak za vse in, če nam kateri od predmetov ne leži, še ne pomeni, da moramo obupati, pač pa samo poiskati ustrezno pomoč.