V Celju so ponovno organizirali sejem gostinske opreme. Predstavili so se različni ponudniki in proizvajalci iz celotne Slovenije. Sejma se je udeležilo več kot 10.000 obiskovalcev. Na sejmu so se predstavila tudi manjša podjetja, katera so izkoristila priložnost za pridobivanje novih strank. Predstavila so se tudi podjetja iz platforme imenovane Kickstarter, katera izdelujejo gostilniško oprema. Med najbolj zanimivimi izdelki, so bili moderni gostinski stoli ter ostala oprema za restavracije ter gostilne.

Moderni gostinski stoli

Sejma so je udeležilo veliko ljudi, katerih namen je bil mreženje ter pregled trendov v gostinstvu. Nekateri so želeli le stopiti  naproti modnim trendom, nekateri so se odločili za nakup unikatne opreme itd.  V ospredju in deležni največje pozornosti pa so bili na novo oblikovani gostinski stoli. Njihova nova oblika je prevzela marsikatero pozornost.

Z ojačano jekleno konstrukcijo so zanesljivi tudi po večkratnem sedenju, neglede na težo po več let. Za udobje pa so stole zasnovali s spominsko peno, ki nudi maksimalno udobnost pri sedenju. Ergonomična oblika gospodinjskega stola pa je zasnovana tako, da hrbtenica ne trpi, ter ima pravilno držo.

Zunanja prevleka pa je prevlečena s sivim usnjem za eleganten in moderen videz. Za nov dizajn gostinskih stolov so na spletnem portal Kickstartju dosegli že milijon dolarjev prispevkov. Idejni vodja projekta zagotavlja, da bojo s pričetkom leta kupili potrebno opremo in zagnali proizvodnjo. Kljub povečanju proizvodnje pa obljubljajo, da bodo zagotavljali maksimalno kvaliteto.

Gostilniško pohištvo

Gostinski stoli iz lesa so navdušili vse obiskovalce, saj predstavljajo ročne spretnosti mizarjev. Les zagotavlja povezavo z naravo. Pri izdelovanju stolov so uporabili les iz neposredne okolice. Premaz za les zagotavlja dolgo obstojnost. Prizadevali so se k spoštljivem obnašanju do narave, ter k uporabi razgradljivih materialov. Moderno pohištvo je izdelano iz umetnih material ter lesa. Le-ta zagotavlja prepletanje modernega ter starejših slogov. Uporabili so masivni les, ki pa zagotavlja trdnost, ter obstojnost. Drugi podjetniki pa so svojo razširjeno ponudbo predstavili v različnih zloženkah in knjigah.

Več o gostilniški opremi si lahko ogledate na http://www.ergoles.si/.