Potrebujete nove rolete? To je pametna izbira, ne glede na to, ali se odločite za nadometne ali podometne rolete. Pred drugimi sistemi senčil imajo namreč rolete (nadometne in podometne) to prednost, da poskrbijo tudi za boljšo izolacijo oziroma manjšo porabo energije. To pomeni, da bo v stavbi poleti bolj hladno, saj se stavba ne bo preveč segrevala, pozimi pa bolj toplo, saj bo toplota ostala v stavbi.

Tako nadometne rolete kot tudi podometne rolete pa imajo še to prednost, da vsako okno, na katerem so nameščene, tudi zavarujejo ter nudijo tudi boljšo protihrupno zaščito. Danes so rolete tudi narejene iz zelo kakovostnih materialov, ki ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, kar pomeni, da so za uporabo zelo praktične in da boste z njimi za senčenje svoje hiše ali kakšne druge stavbe poskrbeli za vrsto let.

Kakšne rolete boste izbrali, je odvisno od različnih dejavnikov. Pri novogradnjah se navadno vgradi podometne rolete oziroma roletni sistem, enako pa je možno tudi takrat, ko se prenavljajo fasade. Prednost takšnega sistema je v tem, da omarica, v kateri so shranjene rolete, na zunaj ni vidna kljub temu pa je do nje brez težav možno dostopati.

Poleg podometnih poznamo tudi nadometne rolete ter še nekatere vrste rolet. O tem, katere bi bile najboljše za vas, se je najbolje pozanimati pri mojstrih, ki se ukvarjajo z vgradnjo, saj imajo vsake rolete določene prednosti, predvsem pa se razlikujejo glede na način vgradnje – nekatere so bolj primerne za novogradnje, druge se vgradijo skupaj z novimi okni, tretje pa lahko na okna namestite praktično kadarkoli.

Če vas moti zunanji hrup, je v vašem stanovanju ali hiši poleti zelo vroče, ker nimate ustreznih senčil oziroma imate veliko steklenih površin, če bi radi boljšo toplotno izolacijo ali pa samo iščete možnost, da bi ponoči spali v trdi temi in se podnevi kdaj pa kdaj skrili pred radovednimi pogledi, potem je čas za rolete¨!