Ko se odločate za povsem nova notranja vrata, ste pozorni na marsikaj. Pri tem mislimo na barvo, splošen videz, tip notranjih vrat, izvedbo, pripadajoče podboje in še kaj. Velika verjetnost je, da se boste odločili za storitev, ki se imenuje notranja vrata po meri. Na razpolago imate številne proizvajalce, ki vam tako storitev omogočajo, poleg tega pa po vaših željah lahko naredijo še vse potrebne izmeritve, nenazadnje pa vam notranja vrata tudi primerno namestijo v vaše stanovanje.

V današnjem prispevku se bomo osredotočili na dejavnike, na katere smo pozorni, še preden se odločimo za storitev notranja vrata po meri. Omenili smo vam jih že v uvodnem delu.

Izbira barv

Pred naročilom na notranja vrata po meri najprej pomislimo, kakšna barva bi se povsem ujemala z našimi prostori. Izbiramo lahko med svetlimi barvami furnirjev ali temnejšimi. Na razpolago imamo tudi premaze, s katerimi nam proizvajalci lahko prilagodijo ton vrat po naših željah. Lahko pa so notranja vrata pobarvana z RAL barvo. Proizvajalci nam ponujajo polna notranja vrata ali taka, ki imajo odprtino za steklo po naših željah.

Videz ter tip vrat za notranje prostore

Lahko se odločimo za klasična, moderna, starinska notranja vrata ali za taka, ki so namenjena izključno poslovnim prostorom.

Glede na tip notranjih vrat nam proizvajalec lahko ponudi enokrilna ali dvokrilna, drsna, nihajna, sklopna, vrata v obliki predelnih sten ali vetrolovov in požarna vrata. Takoj zatem izberemo še izvedbo. Ta je lahko brazdana s klasičnimi nasadili ali ravno obrezana s skritimi nanosili.

Pred končnim naročilom na notranja vrata po meri se osredotočimo še na vrsto podbojev. Ti so lahko iverni, masivni ali kovinski.

Ko boste izbrali vse potrebno, je pomembno, da si v nadaljevanju izberete najboljšega ponudnika, ki vam bo v dovolj kratkem času izdelal vrhunska notranja vrata po meri.