Za različen površine in namene kanalete z rego Hauraton omogočajo zelo dobro rešitev za ureditev odvodnjavanja. Z njihovo pomočjo bo meteorna voda varno in zanesljivo odtekla, hkrati pa bo tak sistem za odvodnjavanje ne le funkcionalen in učinkovit, ampak tudi povsem nemoteč in estetski. Če torej iščete funkcionalno, a hkrati skorajda neopazno rešitev za odvodnjavanje, je to prava možnost za vas.

Zelo dobra rešitev za odvodnjavanje

Kanalete z rego predstavljajo zelo dobro rešitev za odvodnjavanje. Uporabljajo se predvsem na površinah z nizko vgradno površino, kot so recimo javni trgi, ulice in druge podobne površine. Na omenjenih površinah mora biti namreč odvodnjavanje meteorne vode urejeno čim bolj nemoteče, predvsem pa noben element ne sme segati nad višino same površine, saj bi to lahko povzročale težave pešcem, kolesarjem in vsem ostalim, ki bi se sprehajali, hodili ali vozili čez trg, po ulici itd.

Prav zaradi tega so pri Hauratonu zasnovali rešitev, ki upošteva vse te dejavnike ter je narejena tako, da združuje tako kar se da najboljše funkcionalne lastnosti z estetskim videzom. Torej gre za zelo dobro rešitev za odvodnjavanje, ki jo je hkrati možno lepo estetsko vključiti v ureditev javne površine z nizko vgradno površino.

Nizka vgradna višina

To je še posebej pomembno pri površinah, na katerih lahko večja količina odpadne vode hitro povzroči različne nevšečnosti. Zaradi tega je to treba upoštevati tudi pri načrtovanju sistema za odvodnjavanje, prav tako pa je treba pri načrtovanju upoštevati tudi obremenjenost površine. Različne površine so namreč različno obremenjene, odvisno predvsem od njihove namembnosti oziroma od tega, za kakšno površino gre, za kaj se uporablja, kje se nahaja.

Višina sistema za odvodnjavanje je tako pri nizkih vgradnih površinah oziroma nizkogradnji zelo pomembna. Hauratonove kanalete z rego so zato na voljo v dveh različnih višinah, med katerimi lahko izbirate. Pri tem lahko izbirate med:

  • zaprtim tipom,
  • perforiranim tipom.

Na voljo pa so vam tudi različni dodatki, kot na primer:

  • spojnica,
  • revizijski kos,
  • vložek za umazanijo,
  • zaključna stena.

Pred izbiro lahko dodatne informacije najdete tudi na spletni strani odvodnjavanje.si, kjer so predstavljene glavne prednosti takšne rešitve in to, kje vse se lahko uporablja. Prav tako pa boste na omenjeni spletni strani našli tudi reference oziroma fotografije, na katerih si lahko pogledate uporabo v praksi. Videli boste, da so kanalate z rego po vgradnji resnično skoraj neopazne in s tem popolnoma nemoteče za videz površine kot tudi za njene uporabnike.