Čeprav se včasih ne zdi tako, je izdelava spletne strani v veliki meri odločilna za njeno uspešnost. Odgovorov zakaj je temu tako obstaja precej različnih. Danes se bomo posvetili tistim najpomembnejšim.

Prvi vtis je najpomembnejši, to še vedno drži kot pribito. Če spletna stran ne bo prijetna na pogled, jo bo obiskovalec kaj hitro zapustil. Včasih ne cenimo dobre spletne strani dokler ne vidimo slabe. Marsikoga bi presenetilo dejstvo, kako odvisna je uspešnost od same »lepote« spletne strani. Verjeli ali ne, oblikovalci strani so že po nekaj izdelanih straneh dobili občutek kaj funkcionira in kaj ne. So v stiku s trendi, barvami, optimizacijskimi triki in novostmi na področju izdelave spletnih strani in spletnih trgovin. Stran narejena s strani profesionalca vam bo v marsičem prednjačila pred stranjo, ki ste se jo v nedeljo zvečer odločili narediti sami ali pa jo zaupali nečaku, ki se spozna na računalnike.

Dobra izdelava spletne strani prinese več konverzij

Če imate dobro izdelano spletno stran boste imeli več povpraševanja, več prodaje in več obiska. Kdo si želi izvesti nakup na spletni strani, ki uporabniku ne daje občutka lagodja in varnosti, kaj šele, da stran ne bi bila prilagojena za mobilne telefone in tablice.

 

Responsive spletna stran doseže več strank

Ste vedeli, da polovica vseh strank po spletu brska preko telefonov? Ste vedeli, da bo ta polovica že prihodnje leto prešla v večino? Najbrž se strinjamo, da bi bilo povsem nesmiselno izgubiti to večino potencialnih strank ali kupcev, zato ker vaša spletna stran ni prilagojena za mobilne naprave. Zakaj temu ne bi verjeli, če pa tole sedaj najverjetneje berete preko telefona. Zato danes izdelava spletne strani temelji na responsive dizajnu.

 

Spletna stran lahko škoduje vašemu ugledu

Stara, slaba, grda spletna stran vam lahko prej škoduje kot pa koristi vaši prisotnosti, ne samo na spletu, temveč tudi poslovno. Mislite da bi Apple prodal na milijarde telefonov s slabo spletno stranjo? Bi brali 24ur.com, če ne bi bila optimizirana, da na hitro zajame večino pomembnih (dobičkonosnih) novic?

 

Lepota ali funkcionalnost

Dobra spletna stran ima lahko oboje. Se pravi, je lepa, da pritegne stranko in hkrati funkcionalna, da ima pomembne informacije izpostavljene. Tukaj ne varčujte, ne preračunavajte in ne dajte se prepričati v nasprotno, saj vam bo škodilo, če ne takoj pa na dolgi rok. Na nek način je izdelava spletne strani umetnost in dobro veste, da niste vi ta umetnik.

 

Optimizacija spletne strani

Če mislite, da veste nekaj o optimizaciji spletne strani, naj vam kar se da razločno pojasnim, da o optimizaciji spletne strani ne veste nič. To je ena kompleksnejših stvari pri izdelavi spletne strani, a kakor se na koncu pokaže tudi ena izmed najpomembnejših. Če je bilo včasih za podjetje pomembno, da je prisotno na spletu, je sedaj pomembno, da je prisotno na prvi strani Googla.

 

Marsikdo se sam sebi zdi najboljši, da si izdela svojo spletno stran. Postavi gumbe, napise, elemente ali karkoli drugega a verjemite mu, ko vam oblikovalec reče: »tako je bolje«. Kajti v ozadju teh besed ni samo izgled na prvi vtis, temveč tudi izdelava spletne strani glede na optimizacijo. Cene izdelave spletnih strani so padle. Tako boste privarčevali le par 100 eur. Zato menim, da ne obstaja niti en sam razlog zakaj ne bi zadeve prepustili profesionalcem in imeli tako lepo in funkcionalno ter učinkovito spletno stran.