Siemens PLC je zagotovo nekaj, kar pozna vsak, ki se ukvarja s krmiljenjem ali industrijsko avtomatizacijo. PLC je namreč kratica za programmable logic controller, torej napravo, ki se jo uporablja za krmiljenje. Pri čemer pa se v ta namen največkrat uporablja prav krmilnike priznanega nemškega proizvajalca Siemens, saj se ti v ta namen odlično obnesejo. So namreč zelo premišljeno zasnovani ter imajo veliko prednosti, zaradi katerih so med uporabniki, ki se ukvarjajo s krmiljenjem, pa tudi podjetji, ki avtomatizirajo svoje proizvodne in druge procese, nadvse priljubljeni.

Prednosti kakovostnih krmilnikov

Kakšne prednosti ima Siemens PLC v primerjavi z drugimi krmilniki različnih znamk in proizvajalcev? Naj vam naštejemo nekaj razlogov, zaradi katerih je to zagotovo dobra izbira, ne glede na to, v kateri panogi delujete ali kakšne procese nameravate krmiliti z njimi:

  • priznani proizvajalec,
  • veliko različnih modelov in možnosti,
  • enostavna uporaba,
  • široke možnosti uporabe,
  • izredna kakovost,
  • zanesljivo delovanje,
  • možnost razširitev in nadgradnje.

Zaradi vseh naštetih razlogov vsekakor predstavljajo nadvse dobro izbiro za vse vrste procesov. Pri tem imate na voljo različne modele – nekateri med njimi so bolj primerni za programiranje čisto enostavnih procesov, spet drugi pa so kos tudi težjim nalogam. Poleg najmanjšega in najbolj enostavnega krmilnika LOGO!, ki je idealen tudi za začetnike v svetu krmiljenja, a se lahko uporablja tudi v druge namene, je med uporabniki še posebej priljubljena tudi serija krmilnikov Simatic S7-1200.

Serija krmilnikov Simatic S7-1200

Najbolj priljubljena med uporabniki je zagotovo serija krmilnikov Simatic S7-1200. To niti ni čudno, če vemo, da gre za izredno premišljeno zasnovano serijo krmilnikov, ki omogoča veliko prilagodljivost različnim potrebam uporabnikov. Zaradi tega jih je možno popolnoma prilagoditi vašim zahtevam. Za to poskrbijo tudi različni moduli in razširitve, ki so na voljo v številnih različicah.

Omenjena serija tako omogoča veliko priročnost avtomatizacijskih rešitev in v industriji že skorajda predstavlja standardno opremo, brez katere pri delu enostavno ne gre. Z njeno pomočjo avtomatiziranje kakršnih koli procesov zagotovo poteka veliko lažje in veliko bolj brezskrbno.