Spoznala sem novega prijatelja. Prav po naključju sem na avtobusni postaji začela govoriti z neznancem, kar običajno nikoli ne počnem. Zapletla sva se v pogovor med čakanjem avtobusa. In po običajnih vprašanjih iz kje prihaja, ali ima družino, sva se začela pogovarjati o službah. Moja služba je zanimiva in naporna, a v delu uživam. Tako sem razlagala kaj vse jaz počnem. Nato pa je začel razlagati on. Pravi, da opravlja servis varilnih aparatov. Sama nisem imela pojma o tem. Ampak glede na njegovo pripovedovanje, se mi je zdela njegova služba prav zanimiva. Skrbi za večja podjetja, ki opravljajo servis varilnih aparatov pri njih. Zadolžen je za celoten postopek in za zadovoljstvo strank. Pravi, da je dela veliko in da je dobro plačano.

Vizitka za kontakt

Ker se danes znanci pogosto povezujejo preko družbenih omrežij, sem ga našla na Facebooku. Ker vedno hodiva na isto avtobusno postajo, sva se srečala še večkrat. A ravno nekaj tednov za najinim srečanjem, sem med pogovorom slišala, da nekdo potrebuje dober in hiter servis varilnih aparatov za domačo delavnico. Imela sem znančevo kartico pri sebi, zato sem nemudoma pomislila nanj. Dala sem njegovo kartico prijatelju. Njegov brat je namreč poklicni varilec in je pred kratkim odprl večje podjetje za varjenje. Imela sem občutek, da sem nekomu prav po naključju lahko pomagala.

Dober servis se ne pozabi

Prijatelja, ki opravlja servis varilnih aparatov, sem ponovno srečala na avtobusni postaji. Zahvalil se mi je za novo stranko, ki jo je dobil po mojem priporočilu. Prav tako se mi je zahvalil drugi prijatelj, saj je bil s servisom izjemno zadovoljen. Rekel je, da je bila storitev opravljena hitro in ugodno. Zato so se dogovorili na dolgoročno sodelovanje. Tako sta bila zadovoljna znanec iz avtobusne postaje in prijateljev brat, ki je dobil zanesljivega serviserja.

Prav zanimivo se mi zdi, kako se včasih naključja izidejo v nekaj dobrega. Na avtobusni postaji sem še večkrat srečala prijatelja in vedno sva prej prijetno poklepetala. Sedaj sva imela še skupne znance – njegove nove stranke. Sama pa sem se podučila več o servisu varilnih aparatov, da sem lahko sodelovala med pogovorom.