Botoks ali botox je vrsta zdravila, za katerega je značilno, da vsebuje botulinski toksin tipa A. Najprej se botoks uporablja za zdravljenje prekomernega krčenja mišic. Pri tem izpostavljamo predvsem določena nevrološka obolenja. Botoks pa v veliko nižjih odtenkih uporabljamo tudi za odpravljanje gubic. Te nastanejo, ker se na primer obrazne mišice več let prekomerno krčijo.

Botoks in njegovo delovanje

Botoks je lahko izjemno učinkovit. Deluje tako, da se ga vbrizga v določeno mišico, ki je vnaprej natančno določena. Naš glavni namen je ta, da želimo delovanje take mišice onemogočiti. To najpogosteje počnemo na obrazu, zato je količina botoksa, ki ga uporabimo, izjemno majhna. S tem seveda dosežemo samo delno oslabitev mišic. Če bi uporabili prevelike količine botoksa, bi se lahko celo pripetilo, da celotnih obraznih mišic ne bi mogli premikati. To pa bi bilo videti izjemno čudno. Take posnetke na primer lahko vidimo na različnih posnetkih na spletu.

Botoks naj bo v rokah strokovnjakov

Botoks je oz. botulinum toksin torej v majhnih količinah primeren tudi za glajenje gub na našem obrazu. Če je količina prevelika, so posledice lahko izjemno hude. Kakor koli že, dobro je, da imajo botoks v rokah le strokovnjaki in da samo oni upravljajo z njim. Oni namreč najbolje vedo, kakšna količina botoksa nam bo najbolj ustrezala.

Strokovnjaki, ki v svoje delo vključujejo tudi botoks, so pri nas izjemno uveljavljeni in tudi cenjeni. Do njih lahko pridemo tudi tako, da se odpravimo na splet in poiščemo njihovo spletno stran. Na njej bomo lahko naleteli tudi na primeren kontakt, preko katerega se bomo s strokovnjakom lahko dogovorili tudi za prvi sestanek. Na njem mu bomo zaupali, da si želimo bolj mladostnega videza, predvsem na predelu obraza. Strokovnjak nam bo zaupal, da bo pri našem posegu uporabljal botoks. Z njim bo lahko najlaže in tudi najhitreje pogladil gube na našem obrazu.