Iščete čim bolj ugodno avtokleparstvo? Kleparske storitve se zagotovo lahko najde tudi po nizki ceni. Vendar pa je vprašanje, ali se vam to vedno res splača. Zavedati se je namreč treba, da je kakovost opravljene storitve marsikdaj odvisna tudi od cene, ki jo boste plačali zanjo. Zaradi tega pri izbiri kleparja ni najbolj pametno gledati le na ceno, ampak predvsem na to, kako kvalitetno vam bo popravil avto oziroma poskrbel za ravnanje karoserije. Seveda pa lahko med vsemi ponudniki najdete tudi takšnega, ki bo za to poskrbel po razumni ceni.

Kdaj se obrniti na kleparja?

Avtokleparstvo vam lahko pomaga pri naslednjih težavah:

  • različne poškodbe karoserije,
  • udrtine od toče,
  • manjši udarci na parkirišču,
  • nepravilnosti na karoseriji,
  • poškodbe, ki so nastale v prometni nesreči,
  • različne druge poškodbe.

V katerem primeru popravilo škode plača zavarovalnica?

Če imate z zavarovalnico sklenjeno ustrezno zavarovanje, ki vam krije tudi takšne poškodbe, do kakršnih je prišlo na vašem avtomobilu, se pozanimajte, ali vam popravilo lahko plača zavarovalnica oziroma ali vam bo ta povrnila škodo. V tem primeru je pred samim popravilom treba poskrbeti za cenitev in prijavo škode. Običajno vam to lahko uredi tudi klepar, zato se o tem obvezno pozanimajte.

Izberite kleparja, ki bo kvalitetno opravil svoje delo

Katero avtokleparstvo izbrati? Kot že rečeno, je pomembno, da svoje delo opravi kvalitetno. To pa je možno le, če je izkušen in ima na voljo vse potrebno orodje in tehnologije v ta namen. Na podlagi svojih izkušenj in znanja bo znal najbolje oceniti, za kakšno poškodbo gre in kako jo sanirati, da bo popravilo čim bolj uspešno. Z njegovo pomočjo bo končni rezultat tak, da na vozilu sploh ne bo vidno, da je bilo to še pred kratkim poškodovano, ne glede na to, kako velike so bile poškodbe.

Potrebujete tudi barvanje?

Poleg kleparskih storitev je pri sanaciji poškodb pogosto potrebno tudi barvanje karoserije. Zaradi tega se pri ponudniku pozanimajte, če lahko poskrbi tudi za to. Pri tem pa je pomembno povprašati, kakšne barve uporablja in ali ima lastno mešalnico barv, saj bo tako lažje zamešal ustrezen barvni odtenek. Prav tako pa se pozanimajte tudi o tehnologiji barvanja, saj je od nje odvisen tudi končni rezultat oziroma to, kako bo na koncu postopka videti vaš avto.