Včasih je veljajo, da mozolji napadejo samo najstnike. To ne drži več oziroma sploh nikoli ni držalo. Mozolji in akne lahko človeka napadejo v kateremkoli življenjskem obdobju. Proti mozoljem se je potrebno boriti celostno. Povezani so s hormonskim neravnovesjem, nezdravo prehrano in nepravilno nego. Ključna sestavina, ki jo morate vključiti v nego svoje kože, če imate težave s mozolji, je salicilna kislina. Ključno za hormonsko ravnovesje je spanje in ključno za zdravo prehrano je, da je nepredelana.

Za svojo kožo in telo smo odgovorni sami in moramo poskrbeti zase. Če se izrazim natančneje, zase moramo skrbeti in to redno ter vsak dan. Poglejmo si, kako lahko skrbimo zase tako, da se bo to izrazilo tudi na naši koži.

  1. Sooči se s stresom

Zanalašč nisem napisala, da se poskušaj izogniti stresu. Zakaj ne? Ker to ni mogoče! Stres je prisoten v našem življenju, je vedno bil in vedno bo. Na nek način, je celo pozitiven, saj naj dvigne in spodbudi. Kar je pomembno je to, da se znamo s stresom soočiti. In najlažji način za soočanje s stresom je šport.

  1. Športaj uro na dan, vsak dan

Za hormonsko ravnovesje, spopad s stresom in lepo kožo, se moraš začeti ukvarjati s športom. Priporočam ti, da si vsak dan vzameš vsaj eno uro, da se prepotiš, zadihaš in prekrvaviš. Če boš res notri, ti garantiram, da pozabiš na vse probleme in tako premagaš stres. Poleg dela z utežmi in aerobne vadbe, ti priporočam tudi jogo, ki te bo raztegnila in popolnoma sprostila. Po vadbi si takoj privošči hladen tuš. Tako boš preprečil akne, se zbudil in prekrvavil.

  1. Pravilna nega kože

Predvidevam, da ti je jasno, da je pravilna nega koža ključna za čisto in lepo kožo. Če imaš mozolje in akne še ni nujno, da imaš mastno kožo in da jo je potrebno napasti z vsemi agresivnimi sredstvi kar jih poznaš. Nekateri so tako obupani, da si kožo čistijo kar z alkoholom. Nikar ne počni tega! Problematična koža potrebuje nežno nego. Kaj to pomeni?

Kožo si očisti 2x na dan z nežnim čistilnim sredstvom. Nato uporabi salicilno kislino. Salicilna kislina je ključna sestavina v boju proti mozoljem. Deluje tako, da prodre v pore in razstopi maščobo v pori in s tem prepreči nastanek mozolja. Poleg tega deluje kot blagi kemični piling, saj odstranjuje odmrle celice in pomirja kožo s svojim protivnetnim delovanjem. To pa pomeni, da tvoja koža ne bo več rdeča in razdražena!

Po tem čez dan nujno uporabi še kremo z UV filtrom, saj salicilna kislina povečuje občutljivost na sonce, zvečer pa namesto sončne kreme uporabi lahko vlažilno kremo, ki naj vsebuje hialuronsko kislino.

  1. Prehranjuj se zdravo

Brez zdrave prehrane enostavno ne gre. Dandanes je težko določiti kaj je zdrava hrana. Eni zagovarjajo malo maščob in veliko hidratov, drugi ravno obratno. Ena stvar pa je jasna, če boš posegala po nepredelani hrani v svoji naravni obliki, bo le-ta zdrava. Kar pomeni nič več margarine in hrane ocvrte v hidrogeniranem sončničnem olju! Nič več belih žemljic in makaronov ter slaščic polnih belega strupa oziroma sladkorja. Poseži po svežem sadju in zelenjavi, oreščkih, ribah, mesu, jajcih, jogurtih in polnozrnatih izdelkih. Tako zagotovo ne moreš zgrešiti!

Izpostavila bom le vlaknine, omega 3 maščobe in probiotike. Te so ključni za lepo kožo! Zato si privošči kefir in kislo zelje, lososa in lanena semena ter veliko zelene listnate zelenjave.